skip to Main Content

Hamilelik süreci, kadınların ruh ve fizik olarak oldukça hassas olabildikleri bir dönem olmaktadır. Hamilelik sürecinde kadınların kendilerini ve gebeliklerini tehlikeye atan bazı rahatsızlıklar olabilir. Özellikle hastalık devam ederken gebelik kalma durumları sıklıkla karşı karşıya kalındığından dolayı, bu tip durumlara karşı bilgili ve hazırlıklı olmak gerekecektir.

 

Gebelik esnasında olumsuz etkilere neden olabilecek hastalıklar varsa, bu durumların hekim kontrolünde olması son derece önemlidir. Özellikle bazı hastalıklar, gebeliği direkt olarak etkileyebileceğinden dolayı bu sürecin en iyi şekilde sürdürülmesi gerekir.

 

Gebelikte Bebeğe Zarar Verebilecek Hastalıklar

 

Gebelik süreci öncesinden başlayıp devam eden ya da süreç içerisinde oluşan bazı rahatsızlıklar bebeğe direkt olarak zarar verebilir. Bu nedenle de gerekli kontrollerin yapılması ve ardından doğru adımların atılması önerilir. Gebelik sürecinde bebeğe zarar verme ihtimali yüksek olan bazı hastalıklar şunlardır;

 

  • Diyabet
  • Epilepsi (Sara)
  • İdrar yolu problemleri
  • Akciğer ve karaciğer hastalıkları
  • Kızamık
  • Romatizma

 

Yukarıdaki hastalıklarla karşı karşıya kalındığı durumlarda, hem tüp bebek uzmanı hem de alanında uzman diğer hekimler ile görüşmelerin yapılması önerilir. Tüp bebek tedavisi öncesinde de hamileliğe zarar verebilecek birçok hastalığın kontrolü gerçekleştirilir. Bu sayede çok daha profesyonel ve başarılı bir tüp bebek süreci geçirilmesi hedeflenir.

 

Hamilelikte Görülen Eksiklikler Nelerdir?

 

Hamilelik sürecinde istenmeyen bazı eksiklikler ile karşı kalınabilir. Özellikle asit, mineral ve vitamin eksiklikleri, gebelik sürecinin çok daha zor geçmesinde ve olumsuz sonuçlanmasında önemli sonuçlar doğurabilmektedir.

 

Hamilelik esnasında en sık rastlanılan eksikliklerden bir tanesi de folik asit olur. Folik asit, özellikle ilk 3 aylık süreç içerisinde fetüsün gelişimini etkileyen önemli bir unsurdur. Fetüsün sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için, folik asit eksikliği varsa bile bu duruma çözüm önerilerinin üzerinde durulması önerilir. Bunun yanı sıra gebelik sürecini çok daha olumlu yöne çevirmek isteyenler vitamin ve mineral takviyeleri de alabilirler.

 

Hamilelerin gebelikte takviyeler kullanmadan önce, uzmanların görüşlerini almaları gerekir. Doktor tavsiyesi olmadan alınan takviyeler, fayda sağlamak yerine farklı zararlara da yol açabilecektir. Doğum sırasında kaybedilen kan miktarından dolayı, kişilerde demir eksikliği de görülebilir. Bu tip bir durumda da yine demir takviyeleri doktor kontrolü çerçevesinde gerçekleştirilebilir.

Tüp bebek tedavisinde cinsiyet seçimi hakkında detaylı bilgiler almak için Bireyler Neden Cinsiyet Seçimi Yapmak İsterler? yazımızı incelemelisiniz!

 

 

 

 

 

Back To Top