skip to Main Content

Tüp bebek tedavisinin en önemli aşamalarından birisi de embriyo transferidir. Tüp bebek anne rahmine nasıl yerleştirilir? yani bir başka deyişle embriyoların anne rahmine yerleştirilmesi merak konusu olan bir durumdur. Tüp bebek tedavisi farklı aşamaları ile bütünsel bir tedavi olarak görülebilir. Tedavi sürecinde hem çiftlerin hem de doktorların büyük rol sahibi olduklarının altını çizmek gerekir.

 

Embriyoların anne rahmine yerleştirilmesi aşaması, artık tüp bebek tedavisinin sonuna gelindiğini işaret eder. Son derece önemli bir dönemeç olduğu için, tüm adımların profesyonel ve steril bir şekilde atılması gerekir.

 

Kıbrıs tüp bebek merkezimiz tarafından embriyo transferinin yanı sıra, gerekli görülen durumlarda embriyo donasyonu ve embriyo dondurma gibi yöntemler başarıyla uygulanır.

 

Embriyoların Rahim İçerisine Yerleştirilmesi Nasıl Gerçekleşir?

 

Embriyoların transferinin gerçekleşebilmesi için, yumurta toplama işleminin üzerinden 48’le 72 saat arasında bir sürenin geçmesi önemlidir. Embriyo transferi aşamasında anne adayı herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissetmez. Bu sebepten dolayı da süreç boyunca herhangi bir anestezi işlemi uygulanmaz. İstisnai olarak, anne adayının gereğinden fazla stresli olması gibi durumlarda isteğe bağlı olarak hafif bir anestezi yapılabilir.

 

Embriyoların anne rahmine yerleştirilmesinde bir katater yardımı kullanılarak işlem gerçekleştirilir. Uygulama esnasında yönetmeliğe uygun olacak şartlarda embriyo rahim içerisine yerleştirilerek işlem sonlandırılır.

 

Kıbrıs tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sürecinin verimli bir şekilde sonuçlanmasından sonra sabırlı bir bekleyiş başlar. Bu süre zarfında kesinlikle stresten uzak durulması ve sakin bir dinlenme dönemine geçilmesi önerilir.

 

Embriyo Transferi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tüp bebek anne rahmine nasıl yerleştirilir? konusunu merak eden kişilerin aynı zamanda transfer sonrasında da bazı hususlara dikkat etmeleri önerilir. Anne adayı, embriyo transferi sonrasında normal hayatına dönebilecek olsa da dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır.

 

Transfer işlemi sonrasındaki dönemde çok ağır ve yorucu aktivitelerden kaçınılması kesinlikle önerilen konular arasında yer alıyor. Özellikle ilk 4 günlük süre zarfında bu tip durumlardan kaçınılmanın yanı sıra, uzun seyahatler de önerilmez. Anne adaylarının bu dönemde mümkün olduğunca istirahat içerisinde olmaları ve ayaklarını yastıkla destekleyerek havada tutup dinlenmeleri önerilir. Son olarak, beslenme düzeninin de dışına çıkılmaması sağlıklı besinlerin tüketilmesi de önemlidir.

 

Aşılama çalışmaları ve tüp bebek tedavisi süreçlerinin arasındaki farkları merak ediyorsanız; Aşılama ve Tüp Bebek Arasındaki Farklar yazımızı inceleyebilirsiniz!

Back To Top