skip to Main Content

Tüp bebek tedavisinde başarı oranlarına etki eden pek çok faktör vardır. Bu faktörler arasında, anne adayının üreme hücrelerinin ve yumurtalık gibi üreme organlarının durumu gösterilebilir. Bu faktörlerin dışında kalan pek çok konunun daha çok tüp bebek doktoru ya da tüp bebek merkezi ile ilgili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Öyle ki tüp bebek doktorlarının çalışmaları, tüp bebek merkezlerinin laboratuvar ortamları gibi faktörler tedavinin başarı oranını etkileyen mühim konulardır.

Mevsimlere bağlı olarak tüp bebek tedavisinde başarı oranlarının değişip değişmeyeceği çiftler tarafından büyük bir merak konusu. Tüp bebek tedavisi, laboratuvar ortamında önemli hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirilen bir tedavidir. Gerekli hijyen kurallarına uyulması için ve bazı diğer sebeplerden dolayı, tüp bebek tedavisinin gerçekleştirildiği laboratuvarların dış dünya ile bağlantısı olmamaktadır. Pencerenin dahi bulunmadığı bu ortamlarda, çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri için önemli çabalar gösterilmektedir.

Üreme hücreleri vücutta nasıl bir ortamda yaşıyorlarsa, laboratuvarda da bu ortamın sağlanması gerekmektedir. Bu sebeple de üreme hücrelerinin tıpkı anne karnındaki gibi karanlık bir ortamda kalmalarına özen gösterilmektedir. Karanlık bir şekilde dizayn edilen laboratuvarların, tüp bebek tedavisi sürecinde devamlı olarak ısı, nem ve aydınlatma sistemleri kontrol altında tutulmaktadır.

Laboratuvarlarda tüp bebek çalışmaları yapan kişiler ve cihazların tam fonksiyonlu çalışmaları için, iklimlendirme sistemleri kullanılarak içerdeki hava standart seviyede tutulmaktadır. Laboratuvar koşullarını yakından incelediğimizde, oldukça özenli bir şekilde tasarlandıklarını fark ederiz. Tamamen bilimsel temellere dayanılarak tasarlanan tüp bebek laboratuvarlarının başarı oranlarına etki eder.

Laboratuvar ortamında tüp bebek tedavisi gerçekleştirilirken istenmeyen en önemli etkenlerden bir tanesi de toz oluşumudur. Tüp bebek tedavisinde herhangi bir sorun yaşanmaması için, toz oluşumunu engellemek adına devamlı olarak dış tarafa doğru pozitif bir basınç sağlanmaktadır. Bu sebepten dolayı dışardan gelen bir insan, tüp bebek laboratuvarına girerken sanki birisinin onu geri itmeye çalıştığını düşünecektir.

Alakalı: Tüp Bebek Ne Zaman Düşünülmelidir?

Hava Koşulları Tüp Bebek Tedavisini Etkilemez

Kadın yumurtaları ile mevsimler arasında bu zamana kadar belirlenmiş bir bağlantı bulunmamaktadır. Hava sıcakları, kadınlarda yumurta kalitesini belirleyen bir faktör olmadığı için, havanın sıcak ya da soğuk olmasına tüp bebek tedavisinde dikkat edilmemektedir. Böylece, mevsimlerin tüp bebek başarı oranlarına etkisini soran kişiler için de bir cevap vermiş olmaktayız. Mevsimlere bağlı olarak tüp bebek tedavisinin başarı oranlarında bir değişim beklemek doğru olmayacaktır.

Çiftlerin mevsimlere bağlı olarak tüp bebek tedavisinin başarı oranlarında değişimler beklemelerinin en önemli nedeni, sonbahar ve kış aylarında insanların hasta olma risklerinin daha yüksek olmasıdır. Mevsim değişikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan pek çok hastalık tüp bebek tedavisini etkiler gibi bir düşünce ortaya atılabilmektedir. Ancak bu düşünce doğru olmamakla birlikte, tüp bebek tedavisini mevsimsel hastalıkların etkilemediği de bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Dış ortamdaki hava şartları ne olursa olsun, tüp bebek laboratuvarlarındaki hava koşullarının standart olması gerekmektedir. Mevsim koşullarının laboratuvarlarda fark edilmemesi ile doğru orantılı olarak tüp bebek tedavisini de etkileyecek bir faktör olmayacaktır. Laboratuvarlardaki standart seviyeler sayesinde mevsimlere göre sistemlerde değişiklik yapma ihtiyacı da duyulmamaktadır.

Kıbrıs tüp bebek merkezimizde alanında en iyi profesyoneller ile başarı oranlarını doğrudan yükseltecek dünya standartlarında uygulamalar gerçekleştirmekteyiz.

 

Back To Top