skip to Main Content

Tüp bebek tedavisi, anne adayından alınan yumurtalar ve baba adayından alınan spermlerin laboratuvar ortamında birleştirilmesine dayanan bir yöntemdir. Tüp bebek tedavisi sayesinde, doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan birçok çift hayaline kavuşmaktadır.

 

Çiftlerin Kıbrıs tüp bebek tedavisine ilk adımı atmadan önce ya da süreç içerisinde merak ettikleri bazı konular bulunur. Bu konulardan bir tanesi de tüp bebekte kalp atışı kaçınca hafta duyulur? konusu oluyor.

 

Tüp bebek tedavisindeki birçok süreç normal gebelik ile benzerlik gösterir. Her çift için zorlu geçen tüp bebek tedavisi sonrasında çocuk sahibi olmak en büyük beklentidir. Çocuklarını kucağına almak için gün sayan anne-baba adayları için bebeğin kalp atışını duydukları ilk an çok değerlidir. Hayatları boyunca unutamayacakları bu anının ne zaman gerçekleşeceğini öğrenmek çiftlerin en büyük hakkı denilebilir.

 

Hamilelikte Kalp Atışını Duymak İçin Beklenen Süre

 

Kıbrıs tüp bebek tedavisi sonrasında çiftlerin öncelikli olarak doktor kontrollerini aksatmamaları gerekir. Aynı zamanda, yeterli ve sağlıklı bir beslenme süreci ve stresten uzak bir yaşantı yaşamak da tüp bebek tedavisinden sonraki süreçte çok fazla önemlidir. Ailenin bu tip hususlara dikkat etmesinden sonra, bebeklerinin ilk kalp atışını duymaları için gün saymalarından başka yapılacak bir şey kalmaz.

 

Normal gebelikte olduğu gibi Kıbrıs tüp bebek tedavisinde bebeğin kalp atışını duymak için ortalama 5 hafta beklemek gerekebilir. Anne adayları için bu süre farklılık gösterebileceğinden dolayı, 6. haftanın sonunda bebeklerinin kalp atışını duyan çiftler de olacaktır.

 

İlk 5 Hafta Kalp Atışı Duyulmaz İse Ne Yapılmalı?

 

Gebelik sürecinde 5. hafta olmasına rağmen bebeğinin kalp atışını hala duyamayan çiftler tedirgin olabiliyorlar. Belirtilmelidir ki, ailenin bu süre zarfında korkmalarına gerek yoktur. Gerçekleştirilen vajinal ultrason ile bebeklerinin ilk kalp atışlarını duyma şansı yakalayan aileler, devamında takip sürecini bırakmamalıdır. Gerçekleştirilen kontroller sonrasında, kalp atışının sayısının 200 üzeri ya da 85 altı olması durumlarında farklı yöntemlere yönlendirmeler de yapılabilir.

 

Tüp bebek sürecinde düşük yaşama ihtimalini merak eden ve bu konu hakkında detaylı bilgiler almak isteyenler Tüp Bebek Tedavisinde Neden Düşük Yaşanır? yazımızı inceleyebilirler.

Back To Top