skip to Main Content

Yumurta Bağışı - Yumurta Donor

Yumurta Bağışı Nedir?

Yumurta donörü olmak için normal vücut ağırlığında olmak, geçmişinde herhangi bir tıbbi ve genetik sorun yaşamamış olan, ESHRE ve ASRM kriterlerine uygun olarak gerçekleştirilen tarama testlerinde herhangi bir bulaşıcı hastalık taşımadığı tespit edilen, 20 ila 29 yaş arasındaki kadınlar yumurta bağış programlarına kabul edilebilirler. Kıbrıs’ta yumurta donörü olmak için bize başvurabilirsiniz.

 

Yumurta Donörü

Yumurta donörü olmak isteyen yani “yumurtalıklarımı satmak istiyorum” diyen kadınlar arasında yaygın olarak yanlış bilinen bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunların başında, yumurta donörünün tüm yumurtalıklarını bağış yapılan aileye verdiği düşüncesi bulunmaktadır. Fakat yumurta bağışı yapan yumurta donörünün bütün yumurtalıkları alınmaz. Yani eğer yumurta donörü olursanız doğurganlığınız zarar görmez. Yumurta bağışı sırasında yalnızca hücre yapısında olan yumurta hücreleri alınır. Ancak yumurtalıklarımı satmak istiyorum diyen herkes yumurta donörü olamaz. Yumurta donörü olabilmek için belirli şartların karşılanması gerekmektedir.

Yumurta bağışı yapacak olan kişiye yani yumura donörüne standart bir tüp bebek tedavisi uygulanır. Tüp bebek tedavisi sonucunda elde edilen yumurta hücreleri, yumurta donasyonu tedavisi gören hastanın eşinden alınan spermler kullanılarak döllenir ve anne adayının rahmine transfer edilir. Bu sayede yumurta donöründen alınan yumurta hücresi ile kendi yumurta hücresi ile herhangi bir sebepten ötürü verim alamayan anne adayı çocuk sahibi olabilmektedir.

 

Yumurta Donörü Olmak İstiyorum

Yumurta donörü olmak istiyorum diyorsanız, sayfamızın alt bölümünde bulunan yumurta donörü başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak bize gönderebilirsiniz. Ön başvurunuz kabul edilirse 48 saat içerisinde telefon veya e-mail ile sizinle irtibata geçilecektir.

Tıbbi amaçlarla 80 kilodan büyük veya 29 yaşından büyük kadınları yumurta donörü olarak kabul edemiyoruz. Bu kriterleri karşılamıyorsanız, lütfen başvuru göndermeyin.

Yumurta bağışında bulunduğunuzda bize sağladığınız bilgileri koruyacağımız noktasında bize güvenebilirsiniz.

Tıbbi prosedürlere başlamadan önce, aileniz ve kişisel tıbbi geçmişiniz hakkında gerekli bilgileri topladığınızdan emin olun. Eksik başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru ile birlikte en az bir fotoğrafınız sunulmalıdır.

 

Yumurta Bağışı İçin Hastanın Hazırlığı

Donör klinik talepleri karşılarsa adet döngüsünün ikinci veya üçüncü günü tedavi programına alınır ve yumurtaları geliştirmek için ilaçlara başlanır. Tedavide kullanılan ilaçlar iğnelerdir. Yumurta geliştirme süreci genellikle donörün yaşadığı şehirde bir doktor gözetiminde yaklaşık 10-12 gün sürer.

İşlem, yumurtanın alındığı gün anestezi altında, ağrısız ve sıkıntısız gerçekleştirilir. Anestezi uygulaması prosedürün önemli bir parçası olduğundan, vücut hidrasyonu esastır. İşlem başlamadan 6 saat önce yemek yenmesi ve su içilmesi yasaktır.

Yumurtaların alınması, hafif sedasyon veya genel anestezi altında ultrason eşliğinde trans vajinal folikül aspirasyonu kullanılarak gerçekleştirilir. (Yaklaşık 15 dakika) Alım için vajinaya bir ultrason probu yerleştirilir ve proba bağlı bir iğne vajinanın üst kısmından yumurtalıklardaki foliküllere sokulur ve foliküllerdeki sıvı aspire edilir.

Verici, işlemden 3 saat sonra gerekli kontrolleri tamamladıktan hemen sonra hastaneden taburcu edilebilir. Bir yumurta bağışı, tek bir IVF tedavisi gerektirir. Başka bir deyişle, işlem donörün doğurganlığına uzun vadede zarar vermez.

DONOR BAŞVURU FORMU

Back To Top