skip to Main Content

Yumurta yaşlanması, kadınlarda 35 yaşından sonra gerçekleşmeye başlar. Yumurta yaşlanmasının en belirgin etkileri, doğum kalitesi ve doğurganlığı olumsuz olarak etkilemesidir.

 

Yumurtada yaşlanma ile hücrelerin yenilenme hızı kaybedilmiş olur. Doğurganlığı etkileyen bu durumun tedavi süreçlerinin ve çözümlerinin incelenmesi önerilir.

 

Yaşlanma süreci her insanın başına gelecek olan bir durumdur. Yaşlanmaya bağlı olarak yaşanılan yumurta yaşlanmasının önüne geçilecek adımlar atılmalıdır.

 

İlginizi çekebilir: Tüp Bebek Tedavisinde Tek Embriyo Transferi

 

Yumurta Yaşlanması Belirtileri Nelerdir?

 

Yumurta yaşlanmasını anlamak için öncelikli olarak görülmesi gereken belirtilerdir. Ancak her zaman yumurta yaşlanmasının belirtileri olmak zorunda değildir. Dışardan belirti göstermeden de bu sürecin ilerlemesi mümkündür. Yumurta yaşlanmasında görülmesi muhtemel bazı belirtiler şunlardır:

 

  • Adet döngüsünde bozulmaların gerçekleşmesi
  • Gebelikte yaşanacak olan sorunlar
  • Kişilerde adet görme sıklığında yaşanacak olan değişmeler

 

Bu tip belirtiler yaşayan kişilerin ilk olarak doktora kontrole gitmeleri önerilir.

 

Yumurta Yaşlanmasına Karşılık Alınacak Önlemler

 

Yumurta yaşlanmasının önüne geçebilmek için ilk olarak sağlıklı bir beslenme programının oluşturulması gerekir. Aynı zamanda stres ve gerginlikten uzak bir yaşantının da olması gerekir.

 

Yumurta yaşlanmasına bağlı olarak yumurtalıklarının kalitesinin azalması ve doğurganlığın azalması gibi durumlarda yumurta donasyonu uygulaması önemli olur.

Back To Top